ROZHOVOR

 

Rozhovor s Chrisem Liebingem

Jedním z headlinerů pondělního mejdanu v Abatonu bude všem dobře známý zástupce německého labelu CLR Chris Liebing. V roce 2003 se stal nejlepším DJem v anketě German Dance Awards a my vám nyní nabízíme krátký rozhovor.

 

Ahoj Chrisi, vzpomínáš na své první hraní v ČR?

C.L. - Byl jsem u vás už několikrát, a pokaždé byla výborná atmosféra! Máte také spoustu velmi talentovaných umělců, ke kterým mám velmi blízko, a se kterými je vždy radost hrát!

Udělal na tebe dojem některý z českých DJs či producentů?

C.L. - Samozřejmě, například DJane Lucca je opravdu velmi dobrá! Potkali jsme se před dvěmi lety, později jsem jí pozval na mou noc „Es ist Freitag Aaabend…!“ ve frankfurtském klubu U60311 a nyní se staráme o její booking tady v Německu. Mimochodem, 7. listopadu proběhne čtvrté výročí mé rezidentní noci v U60311, hrát budou Adam Beyer, Speedy J (live), Steve Rachmad, já a Lucca. No a samozřejmě znám od vás také Ladidu, které si velmi vážím jako DJky, i jako osobnosti.

Co tvá produkce a DJing, chystáš k vydání nějaké novinky, resp. máš na obzoru nějaké neobvyklé hraní?

C.L. - Pro mě je většina hraní zajímavá, vždy je to jedinečné vstoupit do klubu a vidět, že ti lidé přišli kvůli vaší hudbě!!! Co se tvorby týče, teď jsem nějakou dobu byl mimo studio, ale už jsem zase zpět. Snažím se v něm trávit co nejvíc času spolu s mým kolegou a kamarádem André Walterem, teď ale oba děláme na rozdílných věcech. Například remix KLF a DK 08 pro Jespera Dahlbacka. Dále pak věci z mého vlastního labelu, příští deska bude CLR 11 od Hardcella, velmi talentovaného švédského producenta, no a samozřejmě CLRetry 07 s remixy od Henrika B a Adventa.

Na jaký z tracků, které jsi doposud složil, jsi měl nejlepší ohlasy?

C.L. - Tuším, že to byl Audio 07, dodnes se mnou lidé o této desce rádi mluví… Ale také i Horrorost (one night in NYC Remix) nebo Blood Angels remix (John Starlight) nebo remix pro Rushe (get on up) byly desky, o kterých se pořád mluvilo… Pak i American Madness z alba Evolution měla dobrý ohlas nebo my seven nation army…

Kdybys musel svůj styl DJingu přirovnat ke stylu nějakého jiného, známého DJe, kdo by to byl?

C.L. - Je tu spousta DJs, které velmi respektuji pro jejich techniku a výběr desek, ale nechtěl bych se k nikomu přirovnávat, protože v sobě všichni máme něco zvláštního a každý z nás je jedinečný….

Co říkáš na Djing Maura Picotta?

C.L. - Abych byl upřímný, jeho dřívější produkce, kterou se proslavil, mě nijak neuchvacovala, ale on vždy podporoval i undergroundovou techno scénu, a dnes se mi jeho DJing velmi líbí. Jeho současná produkce se mi už také líbí, třeba Primate 77 je výborný, zrovna jsem Maura požádal o remix pro mé album Evolution… Tuhle jsme na turné po USA jen díky Maurově popularitě dostali příležitost představit pořádné techno na spoustě velkých akcí, a bylo to velmi povedené.

Party, na které zde budeš hrát, je spjata s telefonem Phillips 530 a ty jsi jednou z reklamních tváří, které tento telefon propagují. Vlastníš tento telefon také? :o)

C.L. - Samozřejmě, myslím, že je to velmi legrační věc, a být DJ je dnes přání mnohých lidí… tento telefon je velmi nadčasový…

Tvé aktuální Top 10 ?

C.L. :

01. Jasper Dahlbäck DK 08 Murder was the Bass REMIXES
02. Phil Kieran - I love U (Adam Beyer & LENK Remix) (Yoshitoshie) 03.
Hardcell - CLR 11 04. Smith and Selway - Titan (Bugged Out)
05. Speedy J & Adam Beyer - Collabs 01 (NovaMute)
06. Chris Liebing - Henrik B./ Advent Remixes (CLRetry 07)
07. Henrik B. - Sonatina (Illgorythm 11)
08. Stanny Franssen - Data String RMX (Genetic)
09. Hertz - A1 (Recyled Loops 11)
10. Advent - Generate E.P. (Kombination Research)

Těšíš se na BeDJ party, 27.10. v Praze?

C.L. - Ovšem, nehrál jsem v ČR více než šest měsíců….!!!! Hlavně opětovné hraní s Maurem znamená určitě spoustu zábavy, a pobavení publika.

Co vzkazuješ tvým českým fanouškům?

C.L. - Jsem si jistý, že spolu prožijeme krásnou noc.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016