ROZHOVOR

 

Ravic & Callboy: "Jako CODE máme další nové nápady a jedeme dál..."

Tak moc se na sobotní párty Technik organizátoři uskupení CODE těší, že se před samotnou akcí s Dave Clarkem a Happou maličko zasnili a svorně zavzpomínali, jak vlastně tento projekt vznikl, co všechno se mu za ty tři roky už povedlo a co má ještě před sebou. Jak tedy v praxi vypadá, když se v dobrém rozpoložení ptá Ravic Callboye a Callboy Ravica? O tom již pár řádek níže... Ano, to nadšení z nich přímo stříká!

 

Callboy: Radvane?

Ravic:
Adame?

Callboy: Poslyš, kdy jsme se vlastně my dva seznámili?

Ravic: Tak to si pamatuju naprosto přesně... Bylo to na únorové Apokalypse v roce 2007, kdy jsi ke mně v pět ráno přišel, jestli nemám "sklo". A já na to, co to je? No na hulení... Aha, já mám jen papírky. :)

Callboy: Už vím, kámo, ty jsi tenkrát vytáhl papírky a pak jsme po Áčku afterovali u mě v autě.

Ravic & Callboy

Ravic: A měsíc nato jsme na sebe narazili v Roxy a od té doby to táhneme spolu.

Callboy: Je to tak, už je to 9 let, kámo! 

Ravic: Je to fakt dlouho? To bych ani neřekl...

Callboy: Díky tobě hraju, to Ty jsi mě k tomu vlastně přivedl a ukázal mi to.

Ravic: Je to tak, zažili jsme toho fakt hodně... Vzpomínáš, jak jsme dělali spoustu společných akcí a spolupracovali třeba s Alešem Blehou na posledním SOL, s klukama z Abatonu nebo přivezli Bena Simse do Olomouce?

Callboy: Jasně, to bylo všechno hodně hustý... Jak jsme vlastně došli k tomu, že jsme začali dělat Technik?

Ravic: Napadlo nás, že chceme dělat svoji menší akci. Já jsem pár let pořádal párty Zone v Tousteru, které skončily a chtěli jsme dělat něco nového, současného. Na podzim jsem se náhodou s kámošem ocitl v malém klubíku na Žižkově... Jmenoval se Central Station a hned jak jsem sešel po schodech dolů, tak jsem věděl, že tam to bude! A už v listopadu 2010 jsme tam udělali první Technik. Mimochodem to bylo Tvé první veřejné hraní! Vzpomínáš?

Callboy: Jasně, měl jsem notebook zapojený do zásuvky, která nefungovala a v půlce hraní se mi to celé vypnulo. Na to se nedá zapomenout. :)

Ravic: Ale zpět k Techniku! Dělali jsme ho tam celou jednu sezonu, ale pak klub skončil. Dali jsme si pauzu a pak jsme začali koncem roku 2013 přemýšlet, že Technik znovu obnovíme.

Ravic & Callboy

Callboy:
Jasný, pamatuju si, jak jsem se Sukim (promotér Let It Roll a zakladatel klubu Storm, pozn. aut.) řešil nějaké věci, a on mi sdělil, že se chystá se svojí crew otevřít nový klub. Jednalo se o bývalý Matrix na Žižkově. Nabídl jsem mu, že bychom ve vlastně primárně D´n´B klubu začali organizovat pravidelné techno 
eventy. A tak vlastně vznikl Technik v dnešní podobě. To bylo někdy v září 2013...

Ravic: Ano, a hned první Technik v lednu 2014 hostil Alana Fitzpatricka z Drumcode. Důležité ale bylo, že ještě v průběhu příprav, tedy někdy v říjnu 2013, mě napadlo, že bychom to celé mohli ještě propojit s nějakým projektem, který by začal dělat více různých akcí a v Čechách prosazoval jak underground, tak i současné techno. Oslovili jsme ještě Fleshe, Danielu a Precise Devianta a tak spatřil světlo světa projekt CODE. Vůbec nechápu, že hned takto krátce po vzniku CODE jsme se domluvili na pořádání CODE stage na Let It Roll (poprvé v historii tam byla "rovná" stage), Summer Session a Apokalypse.

Callboy: Asi v tom spousta lidí cítila potenciál, o kterém jsme my byli přesvědčeni... 

Ravic: A pak už to šlo jako na běžícím páse... Po Fitzpatrickovi jsme měli na Techniku Sashu Carassiho, Niereicha, Dubspeeku, Stiv Heye a teď nás čeká Technik s pořadovým číslem 5, na kterém máme Dave Clarka a Happu, což bude tedy asi hodně velký peklo! :) A to nemluvím o dalších zahraničních hostech jako Hollen, Mark Reeve, Karotte, Hermanez, Karmon, Ant Brooks, Rob Hes a dalších, které jsme měli na našich dalších akcích. Na nich už s námi spolupracovali i další členové, které jsme přibrali do naší crew, tedy Adam Cloud, Jan Brachtl a Pete Walk. Primárně ti poslední tři se zasadili o vznik našeho dalšího, dnes už velice oblíbeného, eventu, kterým je festival Dock Town.

Ravic & Callboy

Callboy: Když o tom teď mluvíme, tak toho máme za sebou už docela dost, připadám si jako "hvězda". Hlavně v backstage, že... :) 

Ravic: Uf, je to mazec, už tři a půl roku funguje CODE a důležité je, že nekončíme, ale naopak máme další nové nápady a jedeme dál... Je nás teď 7 (asi šťastné číslo), každý z nás má super nápady a nejen doteď, ale věřím, že i do budoucna budeme promotérsky růst a bavit lidi kolem nás.

Callboy: Jasně, přesně o to nám jde a to jsme vlastně od začátku chtěli. Rozjelo se to ostře!

Ravic:
Pojďme teď už jen čtenáře seznámit s posledními informacemi k sobotnímu Techniku...

Callboy: Start 21:00 bude kde? 

Ravic: Samozřejmě opět v klubu Storm s nejlepším sound systémem ve městě, tedy Funktion One.

Callboy: A co lajna? 

Ravic:
Která? 

Callboy: Teď myslím tu časovou, tedy kdo kdy hraje? 

Ravic: Jasně, jakou asi jinou... Line-up najdeš na flyeru.

Technik
C + R: Dámy a pánové, nezbývá teď už nic jiného, než vás všechny pozvat na Technik with Dave Clarke and Happa. Pojďte to s námi rozjet a užít si tuto výjimečnou příležitost, tedy oslavy toho nejlepšího techna!


Callboy Ravica a Ravic Callboye se ptali v březnu 2016.

foto: archiv

Další díl párty Technik se koná v sobotu 12. března v klubu Storm.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016