ROZHOVOR

 

Honza Berdych: "V berounském Metro Clubu jsme od začátku věděli, co chceme..."

Pokud jsou pro vás párty ve vašem městě momentálně stereotypem, je určitě fajn si čas od času rozšířit obzory a vyrazit za humna. Třeba Pražáci mají Beroun, co by kamenem dohodil, a také ve zdejším Metro Clubu to o víkendech žije. Honza Berdych se o tom ochotně rozpovídal, zároveň poradil, kde začít s večeří, i kam po náročné párty složit hlavu, proč u nich frčí Boiler Roomy, od koho mají sound system, jak to zde bude vypadat v létě, na koho se nejvíc těší a na co je opravdu pyšný... Hezké čtení a rozhodně si někdy udělejte čas na návštěvu!

 

V poslední době se začíná mluvit o klubu Metro i za hranicemi města Beroun. Můžeš tento klub představit čtenářům techno.cz?

Jistě, rád... Metro Club je hudební multižánrový prostor, který se nachází nedaleko centra Berouna. Přes léto 2014 prošel zásadní rekonstrukcí, díky které se proměnil na moderní multifunkční klub. Zaměřujeme se na kvalitní  program s živou hudbou, DJs a dalšími umělci. Probíhají zde koncerty široké sféry hudebních žánrů, jako jsou reggae, ska, punk, rock, hip-hop, pop, folk a další. Klub je otevřen každý pátek a sobotu, přičemž páteční večery jsou vyhrazeny DJům a tanečním akcím a soboty koncertům.

Honza Berdych

Jaký byl důvod k rekonstrukci a čeho se týkala?

Chtěli jsme změnit dispozici a k tomu přízpůsobit kapacitu sociálního zařízení a hlavně zvýšit strop. V klubu byly sádrokartonové podhledy a na podlaze koberec, což nezapadalo do našich představ o klubu. Zvětšila se nám tím kapacita sálu, sociální zázemí odpovídá současnému standardu a na podlaze máme lakované dřevěné desky, které neakumulují pach z kouření a hlavně také pomáhají akustice. Přesně jsme od začátku věděli, co  chceme a vycházeli jsme z našich zkušeností a díky našim kamarádům a spolupracovníkům se to podařilo i zrealizovat.

Je dobré slyšet, že se snažíte klub zdokonalovat a připravit tak příjemné prostředí pro návštěvníky. Nejdůležitější částí vybavení klubu by měl být ale kvalitní zvukový aparát, i když bohužel ne vždy to je pravidlem. Prozraď, jaký arzenál skrýváte v útrobách klubu?

Na zvuku opravdu záleží a já dlouhodobě spolupracuji s Kevinem Dobsonem z firmy Vice Audio. Tato firma distribuuje sound systémy značky Funktion-One a v našich útrobách naleznete pěknou sestavu: 1x Funktion-One MB212, 2x12" sub with grille, 2x Funktion One F88  2x 8" + 1x1" slot tweeter (wide dispertion), která byla pro nás jasnou volbou. Chtěli jsme to nejlepší.

Metro

Rád bych se trochu pozastavil u programu klubu, ve kterém jsem si na další měsíc všiml neobvyklého sobotního programu. Místo koncertů nebo DJs nabízíte návštěvníkům záznamy DJ setů z Boiler Roomu. Není právě kapela nebo DJ důvodem k návštěvě klubu?

To určitě je. Avšak projekce DJ setů může být také velice zajímavá a inspirující. Obzvláště v případě umělců, které bychom v žádném případě nemohli do našeho klubu přivézt. Slyšet jejich produkci na velkém sound systemu v  klubovém prostředí je trochu jiný zážitek než doma. Navíc je již období letních festivalů a většina kapel směřuje své vystoupení právě tam, tak není jednoduché je zabookovat za podmínek, které jsou pro nás a naše návštěvníky přijatelné. Jedná se o jakýsi letní barový koncept, kdy se k nám můžou lidé přijít pobavit s tou nejlepší hudbou od světově známých DJs a projektů.

Bude klub přístupný návštěvníkům i v letních měsících? Některé kluby vyráží přes léto do přírody a dělají venkovní akce. Máte také něco podobného v plánu?

Klub je v létě zavřený. 19. června bude závěrečná párty s Bass Beast crew a berounským seskupením NSS. Poté zahajujeme letní přestávku a znovu otevíráme 12. září. Letní akce neplánujeme. Dobu, kdy bude klub zavřený, využijeme k doladění interiéru a k přípravám na další sezonu.

Metro Club

Na co se mohou návštěvníci v následující sezoně těšit? Uvidí a uslyší v Metru i nějaká zahraniční jména?

Máme již domluvené vystoupení skupiny Fast Food, které se uskuteční na podzim. Dále pak jednáme se skupinou Tatabojs o akustické verzi koncertu v rámci jedné benefiční akce, kterou připravujeme s berounskou organizací Dobromysl. Ze zahraničních hostů bychom rádi přivezli někoho z britského deep house sound systemu Smoke Screen, dále pak Richarda Parkera, který byl rezidentem amsterdamské Roxy. Další jména připravujeme...

Když se vydám do Berouna navštívit klub Metro a budu mít za sebou dlouhou cestu, doporučíš, kde se dá dobře občerstvit a případně i vyspat v blízkosti podniku?

Samozřejmě, třeba Blackdog restaurant je jasnou volbou. Jejich hamburgery jsou vyhlášené a mexická kuchyně je skvělým zážitkem. Přespat se dá v hotelu Na Ostrově. Oboje je v dochozí vzdálenosti, což znamená 5-10 minut chůze.

Metro Club

Máš něco na srdci, co bys rád návštěvníkům klubu a čtenářům tohoto rozhovoru sdělil?

Snad jen to, že našim návštěvníkům děkujeme za jejich přízeň. Nadále budeme vytrvale pracovat na tom, abychom jim mohli zprostředkovávat kvalitní zábavu a naplnili jejich očekávání. A vaše čtenáře, kteří snad Metro Club v Berouně ještě nenavštívili, tímto srdečně zvu. S veškerými dotazy se mohou na mne obrátit. Ať už se budou týkat programu, dopravy, ubytování a dalších věcí... Kontaktní email najdou na našem webu www.metro-club.cz.

Děkuji Honzo za Tvůj čas a přeji klubu jen to nejlepší...

Ptal se Da Moon v květnu 2015.

foto: archiv

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016