PARTYINFO

 

ELEKTRA: MIKAEL JONASSON (SWE) & ORBITH & SUPPORT

Datum konání:
22.06.2018 - pátek
Místo konání:
Brno - Fléda
DJs:
Main stage: Mikael Jonasson (SWE), Orbith I Gehringer, Eveline Fink (Berlin, DE), Oldrich Sic Jr. (AT/CZ)
Malá scéna: Fly & friends
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:
start: 21:00, vstup: předpodej: 230,- Kč (+ poplatky sítě) GoOut.cz www.goout.net/cs/listky/elektra-mikael-jonasson+support-orbith+dalsi/slgc/, SMSTicket.cz www.smsticket.cz/vstupenky/12417-elektra-mikael-jonasson-swe, Indies, Hostel Eleven (bez poplatků)
 
 
Mikael Jonasson se představí na párty Elektra

Headlinerem letní Elektry bude švédský DJ a producent Mikael Jonasson. Člen vydavatelského týmu Exile a majitel desítek analogových syntezátorů představí 22. června na Flédě svůj charakteristický experimentální zvuk s důrazem na detail. Při jeho české premiéře ho na hlavní scéně podpoří DJ a producent Orbith/Gehringer, vídeňský rezident Oldrich Sic Jr. a výrazná osobnost berlínské techno scény Eveline Fink.

 

Mikael Jonasson se hudbě věnuje od raného věku, kdy jako student hudební školy a bubeník začal shromažďovat analogové syntezátory a experimentovat se zvuky. V roce 1999 jeho úsilí vyústilo v první vydaný vinyl. Od té doby má na kontě řadu nahrávek významných techno labelů (Drumcode, Exile, Figure, Credo Records, Octopus Recordings, Phobiq). Má za sebou stovky vystoupení po celém světě, zahrál si s Adamem Beyerem, Lenem Fakim nebo Josephem Capriatim. Mezi jeho poslední zastávky patří legendární klub Berghain v Berlíně, Lehmann ve Stuttgartu, Privilege na Ibize, Lantern v Beijingu a svátek elektronické hudby ADE v amsterdamských loděnicích. V dubnu absolvoval asijské miniturné Mixism #02 v tajwanském Tchaj-Peji a v šanghajském klubu Arkham.

Mikael Jonasson

V březnu 2018 spojil Jonasson síly s mistrem klasického techna a zakladatelem labelu Credo Alexem Bauem na EP "Und3rjord" (ODDEVEN017). Vyšlo pod značkou ODD/EVEN Andre Kronerta, která poskytuje široký prostor jak jeho vlastní tvorbě a DJ setům, tak produkci jeho přátel a vrstevníků. Součástí filozofie ODD/EVEN je záměrné propojování hudby s výtvarným uměním, takže každá nahrávka vychází na vinylu s exkluzivním uměleckým obalem. Autorem přebalu EP "Und3rjord" je Marcus Suckut.

Mikael Jonasson
Jonasson se díky své produkci, která je charakteristická složitými až matematickými kompozicemi s důrazem na detail, stal v roce 2016 součástí vydavatelské značky EXILE. V rámci ní spolupracuje s Johannesem Heilem, Markusem Suckutem a Andre Kronertem. Pod heslem Dont speak, Dont think, Just Listen chrlí čtveřice vzájemně se respektujících producentů jeden mix za druhým a realizuje zásadní techno eventy, jimiž pozvolna posunuje hranice klubové kultury. K prvnímu EP pod značkou EXILE ("EXILE 004"), které Jonassonovi vyšlo v červenci 2016, brzy přibude další ("EXILE 009"), jehož vydání je naplánováno na 18. května 2018. Jeden z posledních jeho mixů nazvaný "Inwood Hill" najdeme i na kompilaci Suara Music španělského DJ a producenta Coyu, nazvané "DIA CERO II" (SCOM031).

Mikael Jonasson
Na Elektře Jonassona podpoří rezident klubu Perpetuum a dramaturg Elektry Orbith, jenž se od DJingu pozvolna posouvá k vlastní produkci pod značkou Gehringer. Berlínský sound představí neopominutelná postava tamní techno scény a zakladatelka labelu Enough! Eveline Fink. Vídeňský "vibe" na Flédu přiveze rezident Krypt Baru a undergroundového klubu Lichtbogen Oldrich Sic Jr., jemuž nedávno vyšlo EP "Down To  Detail". Malou scénu obsadí Fly & Friends, VJing zajistí Visualove. Tečku za letní edicí udělá afterparty v klubu Exit.

Mikael Jonasson
Elektra: Jedna z nejdéle pořádaných klubových nocí v ČR. Její dramaturgie je zaměřena na aktuální odnože stylů techno, house & minimal. Pravidelně představuje výrazné světové osobnosti, pionýry elektronické hudby i začínající talenty, kteří v ČR mnohdy vystupují poprvé. Významná platforma pro domácí DJs a producenty, kterým dává příležitost vystoupit po boku velkých jmen.

Ukázky:

Alex Bau, Mikael Jonasson – "Und3rjord"
Mikael Jonasson – "Inwood Hill
Mikael Jonasson – "Exile 004 A1"
Mikael Jonasson – "Brytrejv

www.facebook.com/official.mikael.jonasson

www.soundcloud.com/mikaeljonasson

FB event

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016