PARTYINFO

 

SIMIAN MOBILE DISCO @ RADIO WAVE STIMUL FESTIVAL

Datum konání:
14.11.2014 - pátek
Místo konání:
Praha - Meet Factory
DJs:
Darq E Freaker (UK)
Live:
Simian Mobile Disco (UK), Blondes (UK), 18+
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:
předprodej vstupenek: 390 Kč přes smsticket.cz
 
1 čtenář Techno.cz byl na této akci
 
Radio Wave Stimul Festival tento pátek v Meet Factory

Letošní ročník Radio Wave Stimul festivalu se dramaturgicky zaměřil na současnou taneční scénu. Poprvé v České republice se představí analogové DJské komando Simian Mobile Disco. Festival navíc uvítá další tři velká zahraniční jména progresivní elektroniky: velšského producenta Dauwda, londýnského producenta Darq E Freakera a čerstvý objev, tajemnou dvojici 18+.

 

 

 

SIMIAN MOBILE DISCO (UK)
Skvělé desky i báječné koncertní show, které díky použití analogových nástrojů mají daleko k chladným DJským setům.
James Ford a Jas Shaw se potkali v rockové kapele Simian založené na přelomu tisíciletí kvartetem studentů v Manchesteru. Formace stihla vydat dvě desky, ale slávy se dočkala až později v roce 2006 díky remixu We Are Your Friends od tehdy začínajících Justice. Tehdy už z trosek skupiny povstali Simian Mobile Disco jako čistě taneční projekt a se singlem Hustler si zapsali první hitový zářez. Následující album Attack Decay Sustain Release (2007) zapadlo do zuřící vlny nu-rave a těžilo z analogového purismu i míchání houseu a rocku. Na druhém albu Temporary Pleasure hostují třeba Alexis Taylor z Hot Chip či Beth Ditto z Gossip.V novém tisíciletí se Simian Mobile Disco vrhli na techno a s kompilací Delicacies vypustili stejnojmenný vlastní label i klubovou noc Delicatessen. Třetí deska Unpatterns z roku 2012 je návratem k jejich charakteristickému eklektickému soundu. Polovina kapely James Ford je jedním z nejvyhledávanějších producentů současnosti a prsty má v úspěšných deskách Klaxons, Peaches nebo Arctic Monkeys. Svoje zatím poslední album Whorl natočili SMD na intimním koncertě v národním parku Joshua Tree a svůj minimalistický opus vydali letos v září.

 

 

 

 

DAUWD (UK)
V jeho skladbách se potkávají hypnotické groovy à la Caribou s hutnou atmosférou Burialových tracků. Jeho rytmy velkoryse čerpají z odkazu houseu, techna i britské garage.

 

 

 

DARQ E FREAKER (UK)
Londýnský producent a člen grime kolektivu Nu Brand Flexxx Darq E Freaker ve své hudbě míchá grime, hip hop a taneční rytmy do výbušné směsi, která přesně vystihuje současné trendy.

 

 

18+ (US)
18+ je kapela, o které se rozhodně bude v nejbližších týdnech mluvit čím dál tím víc. Mysteriózní americké duo 18+ o sobě odmítá cokoliv prozradit a nechává za sebe mluvit jenom hudbu kombinující elektroniku s hip hopem a R&B feelingem.

 

 

 

after party:
GSMKNSTWRK (twerk DJs) - Turban | Radio Wave


PŘEDPRODEJ VSTUPENEK JEN ZA 390,- přes smsticket.cz:

http://www.smsticket.cz/vstupenky/2775-simian-mobile-disco.aspx

nebo v síti Ticketpro, Ticketstream a v MeetFactory

490,- na místě

 

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report z Radio Wave Stimul Festivalu od Mikyho Rizka
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016