CLANEK

 

Na Radiu 1 proběhne den s hudebníky

Ve čtvrtek 6. června 2024 proběhne na Radiu 1 další ročník Dne s hudebníky. Ve dvouhodinových směnách si vysílání Radia 1 převezmou Manon Meurt, nevertouch, Severní nástupiště, Barbora Cihak, Mat213 se Zdenou a B4. Posluchači se můžou těšit na nečekanou a inspirativní selekci hudby od výrazných osobností naší domácí hudební scény.

 

 

Radio 1


Program Dne s hudebníky:


06:00 - 08:00 = Manon Meurt

08:00 - 10:00 = nevertouch

10:00 - 12:00 = Severní nástupiště

12:00 - 14:00 = Barbora Cihak

14:00 - 16:00 = Mat213 & Zdena

16:00 - 18:00 = B4

 

Manon Meurt

Nekompromisní čtveřice má čerstvě venku novou desku s názvem "Unravel", která dýchá svobodou formy a vyjádření. Od noisových ploch se dostáváme k folkovým pasážím, hrubozrnné syntezátory střídají ladné tóny loutny. Čekejte nadžánrový ponor k ranní kávičce.    

nevertouch

Producent a DJ Martin Nouza rád tančí a u toho roní hořkosladké slzy té nejaktuálnější klubové hudby. Deníčkový přístup ke skládání jenom stvrdilo jeho loňské EP "/just a random relationship". Jeden z velkých objevů scény vás nenechá klimbat nad pracovním stolem.  

Severní nástupiště

Uprostřed sídliště hoří oheň a okolo něj se schází devítičlenná tlupa potulných duší, která navrací do našich srdcí ten opravdový folk a country. Neklidnou dobu akcentuje i nádherná nová deska "Orel, netopýr a pes", kterou čerstvě vydal nezdolný komunitní label Silver Rocket.

Barbora Cihak

Dream-bedroom pop v tom nejlepším a pokojíčkové písničky, které zásadně přesahují šedou realitu denních činností. Pražská hudebnice postupně vydává písně s nesmazatelným autorským rukopisem a ryzím talentem pro zrnitou domácí produkci.  

Mat213 & Zdena

Matěj Čech a Zdena Kosík si užívají zasloužené ovace za hybridní podcast Swag. S podobným balancem ironie a radikální upřímnosti se věnují i svým hudebním projektům. Jak dopadne odpolední vysílání na Radiu 1? 

B4

Konečně se v programovém speciálu objeví i šlechta tuzemské alternativy. Kapela prošla od modulárně-krautrockových experimentů k ryzím písničkám. Krásně to dokazuje i loňské album "VHS". Projeví se to i na jejich selekci, která uzavře celý hudební speciál?

FB událost

Partnerem Dne s hudebníky je Studio Cielo. Už 30 let u Prašné brány. Máme rádi kvalitní hudbu a módu.

Radio 1 je možné poslouchat na frekvencích 91,9 FM (Praha a okolí), 97,5 FM (Plzeň), 98,7 FM (Liberec) a 100,2 FM (České Budějovice). Samozřejmě také po internetu a digitálně v síti DAB+. Více informací najdete zde, kde jsou ke stažení i mobilní aplikace.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016