REPORT

 

Report z akce Festival Spectaculare: Arve Henriksen + Fennesz od JHR

Festival Spectaculare přináší už poněkolikáté nálož multižánrových vystoupení a filmů a tentokrát se táhne přes několik zimních týdnů. Tedy ideální příležitost, jak si tyto dlouhé večery zpříjemnit... Takovou akcí bylo i vystoupení norského experimentálního trumpetisty Arve Henriksena a rakouské legendy avantgardní elektroniky Fennesze. Palác Akropolis byl přestavený do své komorní podoby na sezení a to celému zážitku jen prospělo.

 

Arve Henriksen

Pánové se vydali na improvizační odyseu, která sahala od ambientních noise zvuků až po vokální samply Henriksena se zajímavým world-music nádechem. Zejména Henriksen předvedl, že se s různými dechovými nástroji, klávesami a i vlastním hlasem dá hrát úplně mimo běžné škatulky. Fennesz potom dokresloval zvukoplochy svojí povětšinou extrémně zkreslenou kytarou nebo vesmírnými basovými samply. Hypnotické a poměrně minimalistické osvětlení podpořilo vyznění celé show.

Arve Henriksen + Fennesz

Týmu Spectaculare patří velké díky za to, že dlouhodobě přináší do Prahy kvalitní kulturu na pomezí žánrů a je to vítané oživení a odpočinek od víkendových rave akcí, kterých je v poslední době jak hub po dešti...

text + foto: JHR

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016