CLANEK

 

Domácí projekt Videos vydává debutové EP právě dnes

Nový projekt fotografa a zpěváka Radka Brousila Videos spojil zajímavá jména české i slovenské elektronické scény a zanechává vizuální otisk.

 

Hudbu Videos jste možná už viděli. Vyšla v podobě tří videoklipů. Videos experimentují se zvukem, emocemi i koncepcí kapely obecně. Svou hudbu označují jako dream pop. Sny vše rozhýbaly a proměňují se tu v pulsující emotivní elektroniku, ve které je dostatek světla i neustálý pohyb vpřed. Hudební složka je tu totiž jen polovinou celého záměru. Videos nahlíží city skrze zvuk i obraz zároveň. Záměrem Videos je vydávat video singly.

Videos

Radek Brousil, který je pod projektem Videos podepsán jako spoluautor písní, režisér a zpěvák, si ke spolupráci přizval slovenského DJe a baskytaristu Fedora Kušše a pianistu Jáchyma Kroheho. Na prvních singlech se podíleli také Dné, Mayen nebo Martin Tvrdý, autory remixů jsou FVLCRM, Aid Kid a Isama Zing. S dokončením třetího video singlu se uzavírá první trilogie.

První tři singly a jejich remixy vychází jako "Trilogy EP" na labelu Starcastic, který letos vydal například projekty Please the Trees, Mayen nebo Bulp.

"Trilogy" EP je ke stažení volně nebo za libovolně zvolenou částku přes bandcamp kapely, dostupné je i přes digitální distribuční sítě jako iTunes, Spotify, Deezer, GooglePlay a podobně.

Videos
Videos budete mít možnost vidět živě 5.3. v pražském klubu NEONE, kde pokřtí své debutové EP "Trilogy". Koncert bude doprovázet speciální vizuální show o kterou se postará Šimon Levitner. After party bude v režii Aid Kid ve společném DJ setu s Kewu. Více info zde.

Videos - Trilogy EP

Dream-pop v obrazech
Datum vydání: 22. února 2016
Formát: MP3/FLAC download

Seznam skladeb:

1. Run
2. Two
3. Not Talk
4. Run (FVLCRVM Remix)
5. Two (Aid Kid Remix)
6. Not Talk (Isama Zing Remix)

https://videosband.bandcamp.com
https://vimeo.com/videosband
http://www.starcasticrecords.cz

"Trilogy EP" vychází 22.2. ve spolupráci Deadred / Starcastic Records

BIO VIDEOS

Radek Brousil, známý spíše jako fotograf, ale i DJ (pod pseudonymem Call Me Radeq), spojil síly s DJem Fedorem Kuššem a klavíristou Jáchymem Krohe, a vytvořil audiovizuální projekt Videos. Cílem kapely není vydat album, ale jednotlivé singly, každý s vlastním hudebním klipem. První singl, "Run", si už stihl získat mezinárodní podporu v podobě remixu Marca St. Louise z montrealských The Valleys, slovenského future grooves producenta FVLCRVMa, Freddyho Rupperta, známého z Former Ghosts nebo českých kapel Palermo a Deaths.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016