CLANEK

 

Right Now! 01: Go Hiyama, Tommy Four Seven a DSCRD

Server techno.cz myslí na svoje čtenáře, a proto přichází s novou rubrikou, kterou bude mít pod palcem Reznyk. Rubrika se jmenuje Right Now! a bude se zaměřovat na novinky ze světa techna, minimalu a elektroniky. Rubrika Right Now! se rozhodně nebude ohlížet na novinky z TOP 10, protože o těch se dočtete všude, kam se jen podíváte, ale půjde především o hudbu, kterou produkují jedni z nejlepších světových producentů ve svém oboru a ti si jistě zaslouží naši pozornost. Rubrika bude vycházet nepravidelně, ovšem alespoň jednou za měsíc se vám pokusíme naservírovat novinky, které stojí za to. Buďte tedy ve střehu a uši mějte stále nastražené...

 

První vydání rubriky Right Now! je tady a vy si nyní můžete poslechnout 3 nové tituly, které mají na svědomí interpreti: Go Hiyama, Tommy Four Seven a DSCRD. Příjemný poslech!

Go Hiyama

GO HIYAMA - ARC ONE  (TOKEN23)

Máte rádi polámaný rytmus? Máte rádi techno? Máte rádi energii? Pro tohle všechno je jedno synonymum, které zní - Go Hiyama. Tentokráte si jeho 3 skladby vychutnáme na belgickém labelu Token, kde vydal EP pod názvem Arc One.

Všechny skladby působí syrově, nekompromisně a vše do sebe zapadá jako skládačka. Songy pomalu gradují a Go Hiyama jen dokazuje, že v jednoduchosti je síla a že stačí trochu, aby nám připravil přehlídku strojových loopů se skvělým groovem a velmi agresivním beatem. Songy jsou dobře stavěné a do DJ setu budou perfektně zapadat. Japonec Go Hiyama je stále jedním z nejvíce zajímavých techno umělců a toto EP určitě stojí za poslech.

TOKEN23 - Go Hiyama - Arc One by Token Records

Label: http://www.tokenrecords.com/

DSCRD
DSCRD - MONAD VII (SAM012)

Berlínský Label Stroboscopic Artefacts opět přišel s výborným releasem, tak jako vždy. Jedná se o dvanáctý přírůstek do rodiny "Monadů", který má na svědomí francouzský projekt DSCRD a.k.a. Discordance, který se skládá z pěti členů.

EP Monad VII je dokonalou ukázkou temné a promyšlené elektroniky, kterou když slyšíte, tak si říkáte něco ve smyslu: "je projekt DSCRD vůbec z téhle planety?" Abstraktní a industriální zvuky s prostupujícím monotónním vokálem a houpavou basovou linkou jsou dokonalou ukázkou toho, kam až se dá posunout hranice elektroniky a možná i hranice našeho vnímání.

Dscrd 'Monad XII' [SAM012] by Stroboscopic Artefacts

Label: http://www.stroboscopicartefacts.com

Tommy Four Seven

TOMMY FOUR SEVEN - MONAD VIII (SAM013)

Vždycky když vidím nové EP od Tommyho Four Sevena, tak se těším, až uslyším první tóny, protože vím, že to budou další perly z jeho perfektní a originální produkce. A když se ještě k tomu jedná o label Stroboscopic Artefacts, tak je více než jasné, že půjde o kvalitní výlet do světa temných, elektronických nálad a polámaných rytmů.

Britský rodák Tommy Four Seven (T47) je v přední linii nové generace umělců a jak jeho úspěchy napovídají, tak zaslouženě. Studoval Music Technology v Londýně, což je v jeho tvorbě znát. Velký důraz klade právě na hudební design a celistvost prostředí. V současné době patří do světově proslulé značky Chrise Liebinga - CLR Records, kde vydal většinu své nejznámější tvorby.

My se nyní podíváme na EP pod názvem Monad VIII, který se objevil na labelu Stroboscopic Artefacts, jak jsem se již zmiňoval. Na EP najdete 4 tracky. První skladba Enki je "pomalá" rytmická přehlídka britského "kovošrotu" okořeněná svižně-klouzavými "hajtkami". Na drcení tanečních parketů jak dělaná, ovšem v České republice prakticky nepoužitelná, což je velká škoda. :( Druhý song je v minimalistickém duchu a nese jméno Arx. Rovný, temný song s prostupujícím mužským hlasem, který je typický pro minimal tracky. Do klubu ideální. Monix je název třetí skladby, který nás naladí opět na industriální vlnu, ovšem tentokrát v dubstepovém rytmu. Právě rytmika stojí za zmínku! Je dokonale vyvážena a pocitově pomalu pulsujícímu songu dodává svižnost. V posledním tracku pod názvem Vayu, budete valivé beaty hledat zbytečně. Jedná se o temnou plochu s ženským hlasem. Opět bych řekl, že v mixu dobře použitelné. Celkově je to velmi podařené EP, každá skladba je jiná, ovšem nádech a atmosféra jsou u každého tracku velmi podobné. V současné chvíli klasický rukopis Tommyho Four Sevena. Příjemný poslech!

Tommy Four Seven 'Monad XIII' [SAM013] by Stroboscopic Artefacts

Label: http://www.stroboscopicartefacts.com

reznyk

foto: archiv

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016