CLANEK

 

Projekt Kittchen upekl první album Menu!

Hudebník tvořící pod přezdívkou Kittchen právě nabízí na svých stránkách www.kittchen.cz zdarma ke stažení debutové album nazvané Menu...

 

"Všech 13 skladeb jsem nahrál v kuchyni a na nástroje, které jsem tam našel. Dost mi pomohlo, že tam mám ve stojanu i kytaru. Ale všechny rytmické linky jsem točil na lžíce, čínské jídelní hůlky, varné konvice, nebo paličkou na maso. Chtěl jsem mít od začátku jasné mantinely. I proto jsem všechno nahrával přes mikrofon vestavěný v Macbooku."

Nahrávku zmasteroval producent Tomáš Neuwerth známý z kapel Nierika či Lu ve svém studiu v Kopřivnici. O grafické materiály se postarala streetartová výtvarnice Toy Box. A kdo že je ten strašidelný kuchař na ponurých obrázcích?

Kittchen

"Napřed jsem měl jen koncept s natáčením v kuchyni. Pak se mi do textů začaly dostávat motivy jídla a vaření. A pak se objevil, čert ví proč, i Kittchen, kuchař kanibalistické komunity, která žije někde u Máchova jezera po globální atomové válce. Když byly písničky pohromadě, měl jsem o něm už docela jasnou představu, kterou se Toy Box povedlo zachytit."

V kuchyni vznikly i první dva videoklipy. Ten na skladbu "Mlhu" při přípravě salátu, v "Lednic je nejvíc" je zase poskládaný z amerických instruktážních filmů z padesátých let.

Mlhu

Lednic je nejvíc

Třetí video Sůl je pořízené ve zkušebně:

Sůl

Menu nemusí šmakovat každému. Pro někoho bude příliš ostré, jinému možná přijde krájené nahrubo. Ale jestli hladovíte po něčem nepředžvýkaném a pokud rádi objevujete nezvyklé pokrmy, určitě se do něj zkuste zakousnout. Třeba vám přijde k chuti.

Kontakt:

www.kittchen.cz

kittchen33@gmail.com

http://bandzone.cz/kittchen

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016