REPORT

 

Report z akce Téňo Open Air od Čéši

Tak za tenhle název malého pražského open airu mohou lidé kteří se pravidelně scházejí a baví se v Crossu. Rozebírají různé věci a zřejmě jednou dospěli i k názoru, že by se mohla uspořáda nějaká větší akce pod otevřenou oblohou, nejen pro kamarády a známé...

 
No a tak se i stalo. Jednoho pátečního dne, pozdního dne, spíše večera, začala na statku Kotlářka Téňo akce. Penzion Kotlářka skýtá velmi velký potenciál, hezké prostředí s krásně zapadlým prostranstvím uprostřed křovin a skal s dřevěnou pergolou a v ní umístěnou stage. Přicházím málo před desátou hodinou a snažím se jít po stopách zvukových. "Dobrej teta, nevíte kde je tu nějaký téňo?" "Ale jasně, že vím hochu, tady dolů tou úzkou cestičkou, po schodech, které kloužou a pak zahneš doleva, možná upadneš a jsi tam." :) Já sice neupadl, ale o jedné clubberce bych vám mohl vyprávět, ale to je zase jiný příběh. :)

Prvním hrajícím byl tuto párty noc DJ Tokátko. Chlapec věku mladého, vzezřením trošku šíleným, ale jinak šikovný a bavící se DJingem. Tokátko pouští pohodové tracky, míchá a mixuje za pomoci notebooku a navozuje prvotní vlnu pohody. Na gramofony se stále zatím čeká.

Trošku opodál se již pomalinku na baru čepuje pivo a nalévá první alkoholový panák a bliakjící světlo připomíná minimalistický stroboskop který občas sem tam problikne a začíná navozovat správnou párty atmosféru. Nečekal jsem příliš mnoho lidí, ale i já se mohu zmýlit a v průběhu noci se Téňo Kotlářka zaplnila k prasknutí.

Když nastoupili mladíci Kifli a Carrasco, už se počty pařících daly počítat na desítky. Kluci hráli o něco energičtěji a pokud se nepletu, odehráli i několik velmi zajímavých tracků, mezi nimiž byla i pecka od Paula Kalkbrennera či skvělý track od DJe Rolanda. Gramofony jsou již na cestě.

Já se ovšem přepnul do tanečního módu až při hraní DJe Subgatea. Jo, tohodle kluka už nějaký ten pátek znám a i když trošku vyměkl, pořád hraje tak, že vás na to tancovat opravdu baví. Subgate mixuje s profesionální jistotou a užívá si atmosféru Téňa stejně jako totálně narvaná pergola a spousta bavících se lidí venku...

Noc byla tentokráte trošku chladnější, ale kdo chtěl, mohl se zahřát buď alkoholem a nebo tím, co přišlo po Subgateovi, tedy spíše tou, co přišla po něm. DJane Adlet, jež rozpálila by i golema bez šemhamforáže v hlavě. :) Adlet, jedna z těch, které máte možnost slyšet ve Studiu, do něhož se ne však všichni dostanou, jako třeba já, která se také víceméně soustřeďuje na měkčí styl odnože house, si tu tentokráte střihla peckový techno set.

Adletka byla nervózní, bylo to na ní vidět, ale vůbec neměla proč. S jistotou položila první černou placku, za což jí patří nesmírný dík, tenhle vynález jsem totiž už strašně dlouho neviděl a rozjela takovou smršť, že jsem nechápal. Hrála si s korekcemi sem tam, šavlí tam vystřihla takovou show, že by se za to nestyděl ani D´Artaňan a já s rukama nad hlavou a několika desítkou tančících jsme ji podporovali a fandili, jen houšť! Adlet se trochu uklidnila po pár deskách a i když toto byla její technopremiéra, moc bych si přál takovouto nástupkyni, třeba za maminku Ladidu. Jo a neboj, pronásledovat tě nebudu, to už mám za sebou. :) Adletka hrála super pecky, žádný ploužáky a když tam šoupla remix X-Press 2 Smoke Machine, tak se ze tmy vynořili muži zákona a poprosili, aby produkci malinko ztišila. Jelikož to byla však akce povolená, tak se pokračovalo dál, já vytáhnul ucpávky a zvuk mi přišel akorát. :)

Jak se pokračovalo poté? No, to už vám nepovím, přišel můj čas a já za zvuků lahodících mému uchu vystupuji po kluzkém schodišti a opouštím super prostor statku Kotlářka. No, ale co se ke mně dostalo, tak poslední beaty dohrály, když já už byl vzhůru a měl další nový den a nějak kolem desáté odešli poslední z posledních, tudíž mejdan jako kráva s velkým K. :)

Jestli vám mohu doporučit, zkuste si zajít na příští díl plánovaný v září a myslím si, že neodejdete bez nějakého zážitku. Já si odnesl úsměv od ucha k uchu a to není málo.
 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016