REPORT

 

Report z Human Traffix od Sody

Do klubu Roxy opět po roce přijela světoznámá Djská dvojka Layo&Bushwacka. Představili se ve čtyřhodinovém setu, což mělo za následek plný parket a skvělou atmosféru až do samého rána. V Roxy tentokrát chyběly dekorace, plazmy a podobné vychytávky, ale o to kvalitnější byla muzika a projekce.  

 

O rok později…

Bez měsíce je to přesně rok, co jsem vám přinesl report z vystoupení Layo&Bushwacky z rezidentní noci Human Traffix. I letos jsem se na tuto noc velice těšil, protože loňské vystoupení této dvojky pro mě  bylo tou nejlepší party roku. Letos ovšem měli velkého konkurenta a tím bylo jarní vystoupení francouzského Dje a producenta Laurenta Garniera na noci Zen, jak jinak než také v Roxy. Vždyť kde jindy narazíte na narvaný klub plný tančících party people až do rána?

Ach ta šatna

Naštěstí jsem znal line-up už dopředu, takže jsme do Roxy vůbec nespěchali. Vystoupení Layo&Bushwacky bylo nepochopitelně naplánované až na druhou hodinu ranní. Po nekonečné cestě do Roxy až z Krkonoš jsme před jednou ranní dorazili na místo činu, kde  nás ještě v tuto pozdní hodinu překvapila menší fronta u vstupu a jak je v Roxy bohužel zvykem, tak i u šatny. Šatna v Roxy, to je nekonečný příběh sám o sobě! Když už vystojíte dlouhou frontu, čeká vás další nemilé překvapení. Myclick se před 14 dny divil, že za každou odloženou věc zaplatíte 20kč, teď jsme se divili my a o to víc. Šatna je plná a tak přicházejí na řadu igelitové pytle, které si můžete koupit za 100kč  a je jedno jestli jdete nalehko nebo ne, protože se platí za pytel a ne za odložené věci:( No nekupte to!!!

Hurá, jsme tu!   
 
Konečně jsme tam kde jsme měli být už před několika hodinami: na balkóně. Shlížíme do prostoru před námi...až po strop zaplněná Roxy. Krásný to pohled na plný klub, kde už to pěkně jede. Lidi se baví a tančí na set našeho „veterána“ taneční muziky, Dje Loutky. Ten má publikum plně ve své moci, hraje nám příjemný progressive house, který občas sklouzává až k trancu. I když od Loutky znám zajímavější sety, lidem se to líbilo a očividně si to užívali. Oproti loňské Human Traffix scházejí dekorace, plazmy a dobrá světla. Řekl bych, že tentokrát se na to Roxy pěkně vykašlalo. Ale nesmím zapomenout na parádní projekci od Vje J.T.R a Vjky Deji. Než jsme se ovšem stačili rozkoukat, byla tady druhá hodina a s ní i očekávaný příchod londýnské dvojky Layo&Bushwacky. Nástup to byl veliký, bez jediného varování nebo přerušení muziky následuje hlasitý aplaus. Roxy vítá velké producenty a věhlasné Dje, jejichž sety jsou pověstné po celém světě. Jejich hity zná snad každý fanoušek elektronické muziky. Nejvíce je proslavilo album Night Works z roku 2002 a především singl Lovestory, který hrají Djs a rádia po celém světě. Hned od začátku jejich setu bylo jasné, že to dnes bude velká a dlouhá párty.

Kde to má konce…

Od prvního tracku přitvrdili a jako by přihodili pod kotel už tak žhavé Roxy. Hrají poměrně tvrdý house až techno, set s hutnými basy, který nikoho nenechává v klidu. Horko stoupá a proto z balkónu prcháme rovnou do kotle:) Tam je trochu lépe do té doby než mě přestanou poslouchat ruce a nohy. To se prostě nedá netancovat! Bedlivě poslouchám až přijde nějaká hitovka, ale k našemu zklamaní vždy nějakou nakousnou, ale rázem zase smíchají s něčím novým. Jak je u takových Djů poslední dobou zvykem, nehrají ani z gramofonů, ani z cédéček, ale  z notebooku a několika mašinek, a proto mají možnost hrát spoustu věcí. Přestože měli takovou možnost kombinací, celý set byl ucelený a udržoval si svoje tempo a vývoj. Pravda je, že jsem čekal více hitů a třeba nějaký ten breakbeat, ale i tak mě to po třech a půl hodinách jejich setu napřestávalo bavit. Poslední hodinku taky přichází  čas na můj oblíbený minimal, který tak krásně dotvořil už tak parádní set. Nohy už necítím a že je důvod. Vždyť si už ani nepamatuju kdy naposled jsem si takhle zapařil. Tápu v paměti, ale jediné co mě napadá je ranní set projektu Nôze na festivalu Balaton Sound. Doufám jen, že na takovou party nebudu muset čekat zase celý rok.

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016