REPORT

 

Report z Axe Instinct Meccamix

Po měsíční odmce jsem se opět, tentokrát v závěsu svého brášky, který ten den slavil narozeniny, vydala do Holešovic a v očekávání dalších zajímavostí vstoupila něco málo před 22h do dveří Meccy.

 

Jelikož jsem přišla po prvním highlightu večera, tedy představení parfému Axe Instinct a performance, parket byl prázdný a za mixákem se zrovna uveleboval první vlajkonoš Meccamixu – DJ Macio. O co méně lidí bylo ve druhém sále, o to více návštěvníků obsluhoval první bar. V rohu poté nacházím i stanoviště Axe slečen, kteréžto vyzývaly k účasti hrát a vyhrát tak hlavní cenu – týdenní pobyt na Szigetu. Kolem dokola zaznamenávám i pohyb našich dvou Danů (Kafka a Pánek) jakož i pár celebritích tváři a první obhlídku terénu zakončuji návštěvou druhé dolní stage, kde je zatím ticho.



U DJe Macia musím poznamenat, že tentokráte byl jeho set spíše minimalistický, což presně nahrávalo dalším dnešním DJským souputníkům večera. DJane Lucca, mnou přistižena jak v pološeru listuje Meccamix brožurou, se už v tu dobu psychicky připravovala na svůj set, který byl naprosto výborný (ale nepředbíhejme).

Při tracku Talisman půl hodiny po začátku setu Macia, už vidím na parketu hlouček asi dvaceti přihlížejících a pomalu se tanečně připravujících clubberů a obecně se začíná klub zaplňovat lidmi, v jejichž tvářích se značí očekávání ze zajímavé hudebně i jinak zpracované klubovky. V tuto chvíli i započala úprava pódia před Djem a byla jsem zvědavá – schválně jak dlouho to těm chlapíkům bude trvat. Světe div se, netrvalo to ani pouhých 5min. a improvizované podium pro taneční performance a přehlídku byla na světe. Wow!



Sweet dreams v remixu jakožto rozlučka s prvním Djským matadorem večera myslím nakopla lidi správným směrem a já se jdu podívat jak že to funguje stánek s Axe devčaty a tudíž se prodírám naprosto plnou první stageí do daného koutku v předsálí. V tu chvíli však začíná tanečneční představení a proto nemám moc šancí uspět. Opravdu hezká performance, jíž sekundoval jeden tanečně natěšený „týpeček“ v davu – velmi pobavil!

Po pěti dalších minutách už však sleduju mumraj u Axe stánku. Slečny trošku nestíhají, bratr, jenž zkouší své štěstí a je tak trošku má „nasazená“ pokusná myš čeká v první fázi cca 20min na první „odbavení“, stejně tak nestíhají ani šatny. Trošku zamrzela absence line-upu, přeci jen, by se mělo myslet i na méně prozíravější návštěvníky, kteří si ho nevytiskli na webu a jen odhadují kdy a kdo bude hrát.

Nyní je však ten správný čas se vrátit k setu Djane Luccy. Začala naprosto nekompromisně diktovat davu, její set byl naprosto fantastický a musím uznat, že i mě tak trochu roztancoval (což je co říct :) ..ovšem..



Ve 23:30 nastává další pauza a moderátor večera Jakub Kuba uvádí další dance performance a přehlídku značky KENVELO, která hudebně bohužel nezapadá do stylu, který nastolila Djane Lucca. Rozvášnění tanečníci se na place nemohou najednou „vzpamatovat“ z rapidního poklesu BPM a nabití energií jen těžko hledají rychlejší tempo pro své pohybové vyjádření. O to větší je pak nadšení ve chvíli, kdy se Lucka opět chytá opratí a pokračuje tam, kde skončila. Tento šok dav přesně potřeboval (stejně jako nastolené BPM).

Za aktuálních beatů, tedy v nezpomalené náladě odchází (můj potlesk a obdivný úklon ji imaginárně následuje) a nastupuje na scénu další hlavní djka dneška – Djane Flower. Zde se nemohu (po nastahování a naposlouchání jejích setů, jimiž mě tato tygřice opravdu nadchla) trochu ubránit zklamání, jakým směrem se zde vydala. Flower Power v mém případě moc nezafungovala. Hity dávno minulé i Pjanoo v remixu dav však bavil.



V závěru už vidím přicházet na pódium majitele DJské školy Dje Orbitha a jeho ántré na sebe nenechalo dlouho čekat. I přes melodramatickou pauzu způsobenou vokalistkou a jejími singly jsem se vzápětí poslechem a pohybem opět zahřála na klubovou teplotu. I přes absenci CD se tento pozitivně naladěný Moravák chytnul otěží jak se sluší a patří a rozjuchal parket svými klasickými tracky.

Celá noc byla opět originální, opět překvapivá a opět jsem odcházela před 3.h ranní unavená a plná zajímavých vzpomínek.

Nechám se velmi ráda překvapit, jaké zajímavosti Meccamix přinese příště.

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
dan
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016