REPORT

 

Vyjádření k Apokalypse Virtual Reality

Vážení, abych byl upřímný, po proběhnuté Apokalypse Virtual Reality jsem sám sobě slíbil, že se nebudu jakkoliv vyjadřovat k uplynulému dílu, jelikož bychom si četli vyjádření a děkování zkrátka pořád dokola. Cítím ale potřebu se omluvit všem za pár nejasností, které na Apokalypse proběhly a snad i ukázat druhou stranu mince a tím tak vyvrátit určité spekulace a pochybnosti.

 
Otočné pódium
Toto dynamické pódium, na kterém měla koncepčně stát celá Apokalypsa Virtual Reality, nebylo možné zrealizovat. Důvod vám chci nyní vysvětlit a snad alespoň někteří pochopí naše rozhodnutí. Otočné pódium a jeho výroba byla naplánována již od prvního týdne měsíce října 2008. Rozměry tohoto otočného systému (talíř, konstrukce, kola) vycházely z možností pódia Bobycentra, což byl kruh 6 x 6m. S výrobou, objednávkou pojezdů, rámů a desek nebyl od počátku zadání požadavků technikům žádný problém.

Komplikace nastaly oznámením změn podmínek pro pořádání akcí Apokalypsa a Citadela, a to dnem 23.1.2009 (v den akce Citadely). Od této doby jsme řešili důležité změny, a to dokonce, že již Apokalypsa Virtual Reality měla být přesunuta na BVV – bohužel, zde jsme po delším vyjednávání o možných volných pavilonech došli k závěru, že naposledy uděláme i za změněných podmínek Apokalypsu v Bobycentru.

Tím docházím k tomu podstatnému - kdybychom nechali otočné pódium dodělat a finálně svařit, bylo by to poprvé a naposledy, co byste jej také viděli - jelikož 6 x 6 m otočného pódia by bylo možné použít pouze pro Bobycentrum. Pojezd, kola, talíř, nové desky - to vše by se muselo nakoupit znovu a v podstatě 80% otočného systému by bylo na vyhození. Znovu podotýkám, že pódium jsme nechali stavět s tím, že ho budeme moci do budoucna používat častěji – a to v Bobycentru. Z důvodu neplánovaného přesunu na BVV jsme tedy museli výrobu pódia zrušit. Možná se ptáte proč by toto pódium nešlo použít i v některé z hal na BVV - otočné pódium s rozměry 6 x 6 m by bylo pro jakoukoliv halu na BVV nedostačující - zkrátka by nemělo skoro žádný efekt a bylo by nám k ničemu.

Při zpětném propočítávání a řešení situace jsem byl ve středu 18.2.2009 upozorněn techniky, že opravdu neexistuje jiná možná varianta, než zastavit dovýrobu a přichystat pódium až pro BVV, kam se Apokalypsa stěhuje. Ještě tu byl „plán B“, a to zajistit obdobu našeho plánovaného pódia (ale pouze s otočením o 180 stupňů) z divadla v Brně. To bohužel díky představení ve shodném termínu, jako byla Apokalypsa, také nebylo možné.

Možná v tom někdo z vás vidí nějaký podraz, ale já vám mohu upřímně říci, že tomu tak není, už jen pro vaši představu – část nákladů na výrobu byla uhrazena již před zahájením výroby a rozhodně jsme na ničem neušetřili - ba naopak. Možná někteří z vás myslí, že jsem to tajili, já naopak říkám, že jsme do poslední chvíle bojovali, abyste dostali, co jsme vám slíbili. Těšte se na otočné pódium, ale až na BVV, kam se Apokalypsa stěhuje a můžeme vám říci, že jsme za tuto skutečnost velmi, velmi rádi.

Zde Vám alespoň předkládám intro Vitalica, pokud vám večer uniklo, nebo si ho chcete jen připomenout:


Untitled from Dalin Vajcner on Vimeo.

Apokalypsa Coffeine Water
Problém, který beru jako další zásadní, je nastavení ceny kofeinové vody Apokalypsa. Jak jste mohli vidět na akci, z plakátu propagujícího tuto vodu bylo patrné, že cena 0,5l kofeinové vody měla stát 45,- . Při mém zjištění v sobotu ráno po akci, Bobycentrum, jakožto provozovatel barů, cenu poupravilo dle svého zvážení a bez jakéhokoliv uvědomění jak nás, tak zejména dodavatele Nutrend. Jakou dohru toto jednání bude mít nemůžeme říci, jelikož firma Nutrend bude vše řešit sama za sebe. Nás jen mrzí, že návštěvníci odcházejí s pocitem, že pořadatelská skupina Apokalypsa stojí za tímto zdražením, a proto se k tomu také vyjadřují.

Věřte, že na barech Apokalypsy na BVV 20.11.2009 takové ceny rozhodně nebudou, protože provozovatelé barů budeme my a tudíž i my budeme plně zodpovědní za ceny všech produktů, obsluhy a servisu.

Závěrem
Za team Apokalypsy mohu říci, že nám osobně se Apokalypsa nelíbila, a vůbec z ní nejsme nadšeni. Nebudeme Vám říkat, jaké „klacky“ pod nohy nám bylo házeno, a co všechno jsme museli udělat, aby Apokalypsa vůbec proběhla. Dnes vídíme velkou chybu, že jsme na nové podmínky Bobycentra přistoupili a za každou cenu tento díl ještě v Bobycentru chtěli realizovat. Tento díl nám dokázal, že Apokalypsa Bobycentrum přerostla a to i přístupem, realizace Apokalypsy v Bobycentru je absolutně vyloučena.

Děkuji, že jste nám zachovali přízeň a 20.11.2009 se uvidíme na brněnském výstavišti, na „nové“ Apokalypse s pořadovým číslem 32.
 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016