REPORT

 

Report z party Carnaval v PH+ od Scion

V PH+ jsem už měla možnost jednou navštívit a znáte to, uděláte si o tom klubu jakýsi obrázek, první dojem, se kterým se pak na místo vracíte. Ovšem v případě noci CARNAVAL, kam si DJ Macio pozval Dje Texxe první dojem neplatil. Jejich back to back set ve většině přítomných jistě zanechal vzpomínky na nezapomenutelný mejdan... Více se pokusím nastínit ve svém dalším, pozitivně laděném průvodci celou nocí.

 

Z Prahy jsme, jako početnější skupina, vyráželi po šesté hodině. Poté co jsme všichni stihli vlak, zvládli vystoupit v pravý čas a prošli si (stylově doprovázeni hudební kulisou) město a někteří z nás i vyzkoušeli pravé plzeňské pivo v hospodě Na Parkánu, zakotvili jsme na večeři v blízkém okolí klubu. A zatímco jsme ještě doplňovali energii pokrmy, vlajkonoš dnešního večera Macio odešel jako první uvítat publikum. Ve chvíli, kdy jsme se i my ostatní přesunuli na místo, už nás čekala přijemně rozjetá podívaná a na tu brzkou hodinu nečekaně hustě zalidněný klub. Proto jsem chvíli jen překvapeně pozorovala všechny přítomné a netušila, že to byl teprve začátek.

Macio

Při DJem i davem oblíbeném Tigově remixu Sunglasses At Nighj jsem se poprvé dostala k baru, kde to zatím víceméně vypadalo na čistě pánskou jízdu – slečny v nedohlednu. Tak jako tak hudba kouzlila na většině přítomných tváří štastné výrazy a více než diskotéka (jenž by tu spousta lidí očekávala) se celá atmosféra dala popsat jako více než klubová a datována spíše do let dávno minulých. Ještě více se vše rozjíždí při oldschoolovce Man With The Red Face patříci Laurentu Garnierovi, při němž  jihnul i rapper (očividně tělem i duší) s kšiltem po většinu času otočeným dozadu, ten - stojící v první řadě od této chvíle začal spíše než poslouchat pořádně pařit a zapadl tak do křepčícího, pískajícího a energií nabitého davu. Nutno podotknout, že Maciův specifický styl je zde za tu dlouhou dobu působení v PH+ velmi dobře znám a tudíž není s podivem, že dav je jeho výběrem tracků nadšen a dává to jasně najevo… Přecijen si neodpustím dodat, že mě jeho styl, výběr tracků jakož i další doprovodné aktivity za gramcem bavily více než kdy jindy.

Deset minut po jedné hodině bere otěže mejdanu do svých rukou DJ Texx a s o více než dekádu starou hitovkou Sweet Harmony začíná další neuvěřitelná kapitola celé noci. Texxe také není třeba více představovat – je znám svým energeticky náročným setem (a to jak pro něj – skákajícího za Dj deckem, tak pro tancující –  díky volbě tracků… není moc KDY si oddychnout).. V tomto okamžiku si uvědomuji, že už se ani mně ani nikomu z naší výpravy (natož pak lidem u baru, na sedačkách jakož i na schodech) nedaři stát v klidu na jednom místě a postupně se začínáme hýbat do rytmu spolu s rozjuchaným klubem, který je zaplňen do posledního místečka a atmosféra je naprosto fantastická.

V půl druhé dává Texx výběrem hitovek s nižším BPM všem najevo, že teď je čas nabrat druhý dech, a ačkoli se všichni se všichni minimálně setrvačností pohupují, tuto pomalejší část vnímají s nadšením, i tak na sebe další vlna rychlejších beatů nenechala dlouho čekat. Odpočívání je to tam a vše zase jede na plné obrátky, navíc přítomné rozeskáče  nevšední remix ohraného letního hitu Toca Me (Miracle 2008), při kterém jsou snad všechny ruce nahoře.

Texx

Po druhé hodině se ještě několikrát horní končetiny ocitají ve vzduchu - Texx si totiž promyšleně pohrává s atmosférou a nechává jí neustále gradovat, čas od času však nezapomíná ani na krátké poklidnějíší pasáže určené pro mobilizaci sil na další tanečně náročnější kreace… Při Can You Hear It  přichází z pomyslné střídačky na scénu opět Macio a zapojuje se do aktivní služby, tzn. začíná za gramofony spolu s Texxem tancovat a zvedat ruce nad hlavu. Střelhbitě se této dvojici dostává zpětné reakce a zde je řekněme počátek další etapy celé noci. Kluci jsou už neskutečně rozehraní, tracky (jakož i některé pohyby) sladěné téměř do posledního detailu – oldschoolovky prokládány novými věcmi – až se téměř nedalo věřit, že spolu nehrají nějaký ten pátek. Jak to okomentoval přítomný hlouček u baru: "Teď začal ten opravdový masakr!". Já a Vítek Höfer jsme zářivým důkazem toho, že i netancující jedinci se v tento večer neustále měli zapotřebi pohupovat do rytmu... :)

V době, kdy v éteru zní podruhé za noc Sunglasses, ovšem ve zcela jiném kabátě, poprvé zaznamenávám menší odliv z plochy, o to víc jsou však rozzářené obličeje na ní... Patnáct minut před třetí mi do mého poznámkového bločku Macio poznamenává track:“Pjanoo“ a k tomu kreslí PH+ v srdíčku. V tuto chvíli také zaznamenávám první větší únavu – možná i z toho důvodu,že nejen do vychutnávání drinku jsem tentokrát musela vkládat svou pečlivě nashromážděnou energii a že na cestě zpět bude rozhodně chybět. Poprvé za večer začínám pomýšlet na dobu odjezdu...

Po třetí hodině je už možnost procházet klubem bez větších problémů, strkaček jakož i negentlemanského prorážení cesty davem, ovšem atmo na stagei je s podivem stále bez větší změny...a stejně jako u stolů posedávají tytéž skupinky nad pivem i na baru mají barmani neustále našponované uši a plné ruce práce při plnění objednávek. Dle mého názoru se baví i ti, kteří postávají u sloupů a se spokojeným výrazem v obličeji jen pozorují celé dění.

Když zazní první tóny srdeční záležitosti (věřím, že pro mnoho z nás), Petal od Wubble U,  už skáčou i všichni přítomní fotografové... Poté mi Macio do poznámek zaznamenává další track: Ramirez – Hablando – jehož remix Texx právě představuje a dav se mu s přívalem nové energie odvděčuje ... (u jména remixu mám ještě od Mr. Macia poznamenáno jednoduše – rychta – a to asi ani netřeba více komentovat).

....tím se přesouváme do závěrečné etapy celé show. …a všichni znalí Texxových ranních výstupů již zřejmě tuší... V tomto případě, jak jinak, ovšem za gramofony poskakovali oba ping pongový mistři a jejich finální část byla asi na výdrž nejnáročnější. Tolik pozitvní energie proudící celým klubem jsem už dlouho nezažila, stejně tak jako neskutečně veselého, rozjuchaného a naprosto spokojeného Macia - křepčil jak jsem ho ještě neviděla.

Poslední dvě zapsané hesla z této klubovky jsou ze čtvrté hodiny ranní, kdy probíhá pití (a pro mě seznamování) tzv. ČUPÍTA. …Končím klasickým mottem Techna.cz – Úplně najviac a pod ním je kapitálkami VIVA LA CARNAVAL...a tím posledním heslem svůj (další velice optimistický) report zakončuji.

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016