REPORT

 

Vyjádření pořadatelů k Orion Hall

Legendární megaakce Orion Hall proběhla v pátek 17. října 2008 v brněnském Bobycentru. Všichni anoncovaní djs přijeli a předvedli excelentní výkony. Velmi pozitivní ohlasy od návštěvníků zaznamenali např. Yoji, Rush, Scot Project či Paco Osuna. Produkce pod náporem návštěvníků nezakolísala a všichni si tak mohli akci patřičně užít.

 
V úvodu bychom rádi poděkovali všem několika tisícům návštěvníků, kteří v pátek 17. října vyrazili na 17. díl indoor festivalu elektronické hudby Orion Hall. O téměř 11 hodin zábavy se postaralo všech 15 anoncovaných interpretů, kteří Vám naservírovali aktuální zvuk elektronické hudby.

Letošní Orion Hall vsadil na v ČR neokoukaná jména, taková volba s sebou nese i riziko, že umělec českému publiku prostě nesedne. V našem případě to však bylo naopak. Japonský dj a performer Yoji si získal obdiv publika nejen svou precizní djskou technikou, ale i ukázkovou komunikací s davem. Yojimu velmi záleželo na jeho prvním vystoupení v ČR, proto si vyžádal více času na úpravu své image a jeho show proto začala až před 2. hodinou (původně byl začátek naplánován na půlnoc).

Poukázat však rozhodně musíme také na výkony ostatních interpretů. Samostatnou kapitolou byla II. minimal stage. Ta nabídla kvalitní zvuk i výkony djs jako Paco Osuna, Shinedoe, Alex Under a dalších. O oblibě minimal zvuku svědčí i fakt, že La Grotta byla po celý večer příjemně zaplněna.

Originální instalace obří LED stěny v kombinaci se silnými lasery ukázala, že při vhodně zvoleném rozložení techniky je možné v Bobycentru vytvořit opravdovou audiovizuální show. Díky omezenému počtu vstupenek daných do prodeje bylo Bobycentrum ideálně zaplněné a na barech ani u šaten nevznikaly dlouhé fronty. Pravidelné větrání zabránilo pověstnému horku a rapidně tak klesl počet kolapsů zapříčiněných nedostatkem čerstvého vzduchu. Pozitivně byl hodnocen také průběžný úklid ve všech prostorách Bobycentra, proto i přes velký počet návštěvníků nenastala situace běžná na jiných větších akcích, kdy se návštěvníci doslova brodí v odhozených kelímcích.

Závěrem chceme poděkovat všem, kteří se podíleli na přípravách akce. Uděláme vše pro to, aby legenda jménem Orion Hall mohla pokračovat i v dalších letech.

G Productions & Pink Dot
 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016