REPORT

 

Report z Top 10 CZ DJs v Retro Music Hall od Čéši

Než vám naservíruji menu tohoto večera, chtěl bych vám všem předestřít, že i kdyby opravdu mělo vždy být vše, tak jak je avizováno, ne vždy se to dá splnit. To se prostě stává a opravdu tomu leckdy nelze předejít, ani to nijak ovlivnit. Bohužel se stalo to, že start byl o více jak půlhodinku posunut, ale čekat chvíli v teple baru na tak dobrý mejdan, není nic hrozného a já doufám, že i ti méně spokojení ze začátku si to náležitě užili díky skvělým výkonům DJů a super mejdanu, který se v pátek v Retru odehrál...

 

MENU

Retro Music Hall Vám dnešní noc servíruje do 23 hodin za 100,- následně za 200,-

Jelikož jsem dorazil už na avizovaný začátek otevření, sám jsem se přesvědčil, že bohužel dnešní noc není něco v pořádku. Prostě vedení klubu pořadatelům opět hodilo pár klacíků pod nohy a koncert, na který upozornili jen pár dní předem, nestihli ukončit tak jak bylo domluveno, a tak se holt muselo s programem Top 10 chvilku počkat. Lidí bylo již nachystaných opravdu hodně, a to dávalo předzvěst našlápnuté atmosféře a dobré kalbě, která do Retra rozhodně patří. Jsem rád, že jste si minule vzali mé prosby k srdci a dostavili jste se v tak hojném počtu clubbeři :o)))

Předkrm: zrdcadlové bochánky Lucky Lucaso + Uwa

Tyto dva pány podáváme zásadně v neobvyklých spojeních, která dozajista osvěží vaše sluchové buňky. Nebojí se experimentovat a vždy vymýšlejí nějaké nové zábavné chuti. Pokud jste přišli právě na začátek, bude vám jistě vhod právě takovýto nevšední, jak vizuální, tak poslechově zábavný sound. Oba oděni do zrdcadýlkových oděvů, odrážejících paprsky laserů, působí svěžím dojmem a umění za gramofony dá se přirovnat k ostříleným veteránům. Je to spíše lepší na začátek, abychom vás nenasytili příliž brzy a měli jste ještě trochu místa na další příval lahodných zvuků, které vás tuto noc ještě čekají.

Michael Burian

1. hlavní chod: řízeček Michael Burian

Hodinu po půlnoci, po show, která vás měla hlavně správně navnadit, nastoupila hlavní hvězda dnešního večera. Michael Burian, který tak nemá rád škatulkování stylů, hrál dle mého velmi dobrý progressive, který se skládal především z tak známých zvukových lahůdek, jakými jsou tracky stylu house, trance i electro. Michael nehraje jen tak obyčejně, používá ve svém setu i živě klávesy a naplno se soustředí, aby vám sluchové buňky uspokojil tím nejlepším možným způsobem. V jeho setu byly i slabší okamžiky, ty ale můžete jako návštěvnící využít k osvěžení na baru, uvolnění na WC nebo procházkou na druhou stage. Já jsem se bohužel za celou noc pohyboval jen na té hlavní a věnoval se chodům, servírovaným právě zde. Dvě hodiny hutně hrající hudby od Michaela Buriana utekly jako voda a všichni strávnící tohoto žánru vypadali spokojeně. Mnoho z nich také velmi hlasitě děkovalo za přísun tak lahodné hudby a vypadalo to, že plný parket rozhodně nezmizí ani v ranních hodinách.

2. hlavní chod: šťavnatý špízeček Orbith

Tento mladý muž, chutnající více po elektru, vám určitě bude jako další na lístku dozajista šmakovat. Je to velmi oblíbená přísada kvalitních akcí a neměla by nikde, kde se lidé rádi baví ostřejším elektro zvukem, chybět. Začal po Michaelovi trošku svižněji, ale to našim chuťovým buňkám přišlo vhod, jelikož jak vidno, nikdo nebyl ještě dosytosti naplněn. Mnoho z nás s již poloviny zaplněným hudebním žaludkem skákalo a bavilo se, protože právě v tuto chvíli začali ty hudební orgie nabírat správných obrátek. Ale jak tomu bývá, i ta největší zábava může někdy způsobit ouvej. Někdo totiž při Orbithově hraní přerušil přívod elektrického proudu do přehrávačů a nastalo tak obávané ticho. No, nevadí, pauzička. Po chvilce se to vše opět rozjelo a nikdo si na to ani nevzpoměl. Orbith mě zaplnil k prasknutí, už dál nemohu. Nedočkal jsem se tudíž ani dezertu v podobě DJane Ladidy.

Ladida

Doufám, že vám všem dnešní noc chutnala tak jako mě. Strávníků elektronické hudby dorazil velmi hezký počet a také se určitě na všechny dostalo a nikdo neodcházel hladový. O tom bych ale nerad polemizoval, vždyť se od začátku do konce servírovalo z tolika různých chodů, že si musel vybrat opravdu každý i ten nejnáročnější strávník...:)

Děkuji za super osvěžení a budu rád když se každý mejdan ponese v podobném, nebo lépe, stejném duchu...

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016