REPORT

 

Report z Opening party klubu Retro

V pátek 11. ledna se uskutečnila první z pravidelných párty, které zde budeme moci navštívit každý pátek. Pokud jste se dovnitř nedostali, přečtěte si pár řádků o této povedené akci.

 

Klub Retro se nachází na Praze 2, ve Francouzské ulici číslo 4. Díky své poloze (jen pár kroků od Nám. Míru) je snadno dosažitelný metrem i tramvajemi. Pokud ovšem pojedete autem, připravte se na to, že se zaparkováním svého vozu budete mít trochu problém a to díky zóně placeného parkování (modré čáry). Já jsem měl štěstí a v půl jedenácté jsem našel po deseti minutách bloudění okolo náměstí jedno z posledních volných míst, kde se dalo zaparkovat bez riskování toho, že ráno objevím za stěračem pokutu.

DJ Lucaso

To, že se tato "otvíračka" nesetká s nezájmem ze strany návštěvníků, mi bylo jasné. Ale to, že ve 22:30 uvidím před klubem 50ti metrovou frontu lidí, to jsem nečekal. A fronta před klubem v podstatě nezmizela (z kapacitních důvodů) až do dvou hodin do rána. To už jsem hodně let nezažil… Je vidět, že lidi nové prostory zajímají a vítají a Retro bude zřejmě pro všechny vítanou alternativou Roxy, s kterým má Retro hodně společných znaků. Své udělal určitě i avizovaný vstup zadarmo do 23. hodiny. A bohužel i díky němu se dovnitř dostali určité skupiny lidí, kteří by sem zřejmě nikdy na párty nešli a kteří většině clubberů vadili. Slovní spojení "dětský klub" jsem zaslechl za večer několikrát.

Vám, kteří se do Retra z jakéhokoli důvodu nedostali, trochu tento klub popíšu. Prostor je to veliký, ne nepodobný Roxy. Najdete zde hlavní sál s balkónem. Balkón je ale mnohem větší a kolem celého sálu, můžete tak stát přímo na DJem. Je tu také hodně místa k sezení, velký bar a toalety. Přístup na balkón je možný po dvou schodištích. Ve spodní části jsou po straně také stolečky a židle a bar, který je přímo naproti DJ stagi, jakoby schovaný pod balkonem. Hlavní sál má podle mých odhadů optimální kapacitu tak 700-800 lidí. Kromě toho se dá jít ještě do dalšího prostoru, kde byla 2nd stage. Sem se může vejít tak dalších 200-300 lidí. Klub je vybaven sound systémem značky L´Acustic a je to slyšet. Zvuk je zde parádní a hlavně hodně nahlas – což je pro hodně z vás určitě skvělá zpráva. Světel bylo tak akorát, laser byl také good. Určitě jsem viděl už i lepší, ale není to pro mě priorita.

DJ Loutka

Bary. To bude asi hodně diskutované téma. Nezbývá než říci, že toto byl lidově řečeno průser večera. Ano, návštěvnost byla extrémní (a to díky regulované kapacitě mnoho lidí muselo čekat na mrazu před klubem, než někdo odejde) a určitě by všichni pochopili díky tomu trochu delší čekací dobu na barech. Ale tady si dovolím tvrdit, že největší chyba byla v lidech, co obsluhovali. Nejen, že jich bylo málo. Ale hlavně (a to mi vy, co jste si kupovali pití např. na horním baru musíte potvrdit) byli někteří "pod vlivem". A to mi nikdo nevymluví. Jen dodám, že ne pod vlivem pár panáků, na které by je pozval nějaký host. Doufejme, že si toho vedení klubu všimlo a nějak tohle vyřeší, protože tohle byl jeden z mála nedostatků, přesto velmi zásadní. Ještě jeden problém na barech jsem zaregistroval. Malé zásoby. V půli noci došla vodka. I když mně osobně se to nedotklo, poněvadž jsem alkohol nepil. Ale určitě to spoustu lidí nepotěšilo, stejně jako mé kamarády. To, že byla o půlnoci plná šatna taky nebylo moc fajn. Alespoň na zimu by měli pořadatelé její kapacitu zvětšit tak, aby odpovídala kapacitě klubu.

DJ Chris Sadler

Co se DJs a jejich výkonů týká, tentokrát hodnotit nebudu. Prostě klasika. Nejprovařenější čeští DJs, kteří zahráli to, co se od nich čekalo. Co ale určitě všichni postřehli byla absence Luccy. Prý ji musela sanitka odvézt do nemocnice. Ale myslím, že většině návštěvníků to nevadilo. Atmosféra byla po celý večer skvělá. V Praze jsem takovou dlouho neviděl, snad od poslední akce právě v Retru…

Co říci na závěr? Retro má co zlepšovat. Doufejme, že se promotéři poučí z chyb, které jsme mohli tento pátek zaznamenat a do budoucna zajistí nápravu – zvětší kapacitu šatny, zajistí rychlé a "fresh" barmany – a to v dostatečném počtu a také zajistí vetší zásoby na barech. Já osobně bych se přimlouval i za vstup do 18 let. No uvidíme. Každopádně Retro má dobře našlápnuto a je moc fajn, že tu teď máme další velký klub s rozmanitým programem. Mám za to, že Retro má na to, stát se jedním z nej klubů a to nejen v rámci Prahy. Tento pátek to rozhodně potvrdil. Tak držme palce!

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016