CLANEK

 

Rubrika Technoservis Nula2

Dahova rubrika opět upozorňuje na to nej z techna, co můžete momentálně sehnat v obchodech. Tentokrát se Daho zaměřil na temný počin projektu Anstam, nové singly Jeffa Millse a Christiana Vogela a také výběr klasik Green Velveta.

 
Anstam
Aeto / Brom
(Anstam 001, 002)



Tak tato deska bude pro mnohé tvrdý oříšek! Jedná se totiž o náročnou kombinaci grime, dubstepu a industriálního breakcore. Anstam je mladičký německý projekt, podporovaný legendárním berlínským shopem Hardwax a tak se dá očekávat, že nepůjde ani o lacinou záležitost. Jádrem všech věcí na obou deskách je drsná dubstepová rytmika, často i více experimentální. Aranže navozují ponurou, až temnou atmosféru. Ta ve výsledku vrcholí trashcoreovým feelingem. Každý track je však také protkán silným ústředním motivem, který vám nedovolí ani na vteřinu od děje odvrátit pozornost. Anstam si buď ihned zamilujete, nebo ho vůbec nepochopíte. Každopádně je skvěle kompatibilní s birminghamským "murder" soudem, takže víte kam asi mířím?

www.hardwax.de
Daho 95%


Jeff Mills
Time Mechanic EP
(Axis 043)



Předesílám, že nový maxák Jeff Millse, nazvaný "Time Mechanic" ve své podstatě nepřináší nic extra nového. Klasické millsovké figury, podložené šlapavou rytmikou, obalené detroitskými hajtkami. Trochu vyjímečná bude asi nerovná a dost ostrá rytmika kousku "Trick Of The Trade", která energicky kope do stran a na tohoto na tohoto "konzervativního" matadora je prostě dost nezvyklá. Všechny tři počiny jsou bezvadně použitelné a mají charakteristický rukopis. Buď tedy nad touhle deskou mávnete rukou, jako nad předcházejícími deseti, nebo si ji prostě ihned poběžíte koupit, jelikož máte v krvi "millsvirus" !!

www.axisrecords.com
Daho 90%


Green Velvet
Velvet
(Velvet 1,2,3,4)



Belgická distribuce NEWS tento měsíc vyrukovala s titulovou řadou "Vevlet" od Green Velvet, která přináší celou řadu represovaných a těžko sehnatelných kousků, právě od tohoto producenta. Na deskách najdete řadu legendárních a časem prověřených klasik, jako jsou: "Flash", "Coitus", "Stalker", "Explorer", nebo "Preacherman". Nechybí ani výtečný remix na "Flash" od Carla Craiga aka Paperclip People. Včechny kousky se honosí klasickým detroitským feelem a v neposlední řadě jedinečným hlasovým projevem samotného Green Velveta. Až budete desky hledat, v obchodě, jistě je nepřehlédnete, díky svému originálnímu green-colour vinyl provedení. A věřte, tyhle staré pecky fungují na place i dnes!

www.green-velvet.com
Daho 80%


Christian Vogel
The Never Engine
(Tresor 231)



Christian Vogel přichází na scénu s další deskou. Po hostování na NovaMute se opět vrací na domovský label Tresor. Celým konceptem "The Never Engine" se proplétají minimalistické prvky. Nedá se jednoduše říci, že by na tomto vinylu prostě byl minimal, ale jisté vlivy doby tu můžeme spatřit. Album stojí na rovné rytmice a originálních samplech, jakými je Christian Vogel známý a pro něž je už řadu let uznávaným producentem. Velice často se tu dočkáte překvapení a track prostě vybočí z předpokládaného děje. Doublepack je ale určen spíše do klubu, což je jednoznačně jeho místo. Pokud tedy patříte mezi ty, co rádi experimentují určitě tomuto albu věnujte pozornost. Zvláště v dnešní době s ním můžete uspět!

www.tresorberlin.de
Daho 80%


Všechny uvedené tituly zakoupíte v prodejně Nula2.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016