REPORT

 

Report z PigFestu od Lookshota

Přinášíme vám dojmy DJe Lookshota z pátečního PigFestu.

 

No, zdá se, že celá Pig Crew může být spokojená! Já jsem na PF byl už od 19:30 (jak by také ne, když jsem od osmi hrál), takže jsem to stihl vše... A musím říct (a to nezaujatě, protože s přípravou PF jsem kromě psaní tiskovek a rozhovorů neměl nic společného), že Pig Crew odvedla opravdu pekelně dobrou práci. Co se tlačenice u vchodu týče - viděl jsem... Ale nemyslím si, že by se tomu mělo dávat nějaké mínus, jelikož vchod do haly - ten otvor v betonové zdi - bohužel nafukovací není, a tak to líp asi nepůjde... Jediné, co bych možná doporučil, je začít vpouštět do haly dřív než v moment, kdy se začíná hrát - měl jsem první hodinu hraní skoro úplně prázdno :(. Ale po bitvě je každý generál... Třeba se do příště zvládne něco vyspekulovat...

A djs? Myslím, že není třeba komentovat - lineup mluví za vše. Abych tak řekl, jaký jsem z toho měl pocit já, ohodnotím výkony DJs asi takhle...

Lookshot - to jsem já, a tak si dávám 0 z 0, protože to musí posoudit jiní. Takže těch deset prázdných bodu si vybarvěte podle sebe.

Southeast, alias Jergen předvedl opravdu profi výkon, mě osobně se líbil velice a nuda to nebyla vůbec. Live představení nepostrádalo šťávu, myšlenku ani náboj. Jemu bych dal 8.5 z 10.

Po něm nastoupil Agent, který ze začátku vypadal, jakoby kvůli organizaci musel chvíli vytěsňovat z hlavy to kvantum starostí, ale po chvíli to rozjel a nikoho nešetřil - výborná práce, za set, který pobavil snad úplně všechny přítomné dávám 9 z 10.

V jednu asi není třeba říkat co se začalo dít - ale po speciálním intru by Pig Crew se za mixpult a gramce postavila hlavní hvězda PF9 - DJ Rush. Ze začátku bylo též z obličeje poznat, že se musel nejprve lehce sžít s aparaturou, ale to trvalo pár minut, po kterých už nikdo nemůže Rushovi odpárat jeho pověstný náboj, který v jeho setech bezpochyby je. Ke konci přidal při střídačce s DJ Boldem i něco svých pověstných vokálů, a já musím přiznat, že jsem, kdesi ve třetí či čtvrté řadě, vypotil při jeho setu notný objem tekutin. Byl to vpravdě dynamický zážitek, kterému bych dal známku 9 z 10.

DJ Bold, který nastoupil posléze mi ale bohužel již takový zážitek nepřinesl. Po dobrém začátku, v už tak rychlém tempu, asi po půl hodině Bold pro mě nepochopitelně ještě více zrychlil a já jsem se sám sebe ptal, zda jsem ještě pořád na Pig Festu nebo zda jsem se nějakým podivným způsobem nepřenesl na Czechtekk. Tempo 160 a možná i více mi přišlo i na schranz příliš, a desky se mi zdály jedna jako druhá. Pro mě byl Boldův set opravdu nuda. Techniku má Bold bezpochyby dobrou, ale to samo podle mě na pobavení tolika lidí nestačí. 3.9 z 10 pro Bolda.

V pět ráno, nebo pár minut potom mě z devadesátiminutového stereotypu vysvobodili Jamal DJs. Bylo-li to právě proto, že hráli po nudném setu Bolda, nebo ne, to nevím, ale musím říci, že jejich set bych dal na místo první. Set byl opravdu pestrý, nechyběly scratche, melodické pasáže, ani nadupané bassové "drajvy". Nehledě na tak pozdní hodinu, snažil jsem se i z posledních sil alespoň trochu pohybovat, a říkal jsem si, škoda že kluci nehráli místo Bolda... Myslím že do toho pekelného Pig žáru měli o hodně víc benzínu na přilití... Za výkon, který opravdu dovedl pobavit bych dal 9.5 z 10.

Po Jamal DJs už zbýval jen Home, který si s sebou přivezl i MC Keldu. Musím podotknout, že Homeovo hraní jsem nevyslechl až do konce. Něco po sedmé jsem odešel, protože jsem fakt už nemohl. Home ovšem svým tvrdým technem dokáže pobavit masy lidí pravidelně - nedokážu si vybavit akci, kde by se Home lidem nelíbil... Protože jsem vyslechl jen asi 30 minut z Homeova vystoupení, nemůžu tedy hodnotit objektivně. A tak nehledě na to, že se mi hlas MC Keldy zrovna moc nelíbí, dám Homeovi 4 z 5 bodů. Těch zbylých pět ať si doplní každý sám podle vlastního měřítka.

Co říci závěrem? Obecně bych Pig Fest (a to ze všech pohledů) označil za velice nadprůměrně povedenou akci. Světla byla vynikající, zvuk jak by smet a služby bych ohodnotil také 9 z 10 (protože nikdo a nic není dokonalé), možná pro řečený chaos u šaten (neviděl jsem) a tlačenici u vstupu. Bary byly rychle dostupné a veškerý personál a crew ochotný. Takže zážitek z Pig Festu? No když už jsem začal s těmi čísly... 9.9 z 10!

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016