CLANEK

 

Technoservis Nula2 02/06

Dubnová rubrika Technoservis Nula2 prináší už tradičně čtyři horké tipy na zajímavé desky z oblasti techna a nejen odtud. Daho vás v článku upozorní na nový singl dvojice Grovskopa+Brethren, druhý dvanáctipalec labelu Disclosure, dubstepovou novinku od Vex'D a nakonec vypíchne novou kompilaci známého labelu Pro-Jex

 

Grovskopa+Brethren - Ensimmainen Runo
Pohjola 001
http://www.grovskopa.com

Švédský producent Grovskopa dává stále více najevo, že patří mezi současnou špičku lidí, produkujících prvotřídní techno, které má zároveň hlavu a patu. To bohužel není samozřejmé ani v dnešní vyspělé době. Titul „Ensimmainen Runo“ Vás bude šokovat stejně, jako při svém nástupu dvojice Archae & Grovskopa počinem „Emergence One“. Obě strany maxáku mají až neuvěřitelnou hloubku a zároveň nikam nespěchají. Těžká klubová rytmika se valí vpřed a za stěnou hutných beatů se odehrává napjatý děj, který vrcholí pozitivní melodickou plochou, pozvolna přecházející do fantastického stop-timeu, aby se po chvíli opět mohl vrátit do své pochmurné nálady. Druhá strana, kde dostal slovo Brethren, zachovává započeté téma celé desky a je vhodnou variantou pro přívržence více španělského zvuku. Každopádně jde o více než povedenou desku, jež by neměla chybět nikomu z dnešních, předních DJs, a nejen jim..

Hodnocení: 90%

Takaaki Itoh + I.Villasante - Disclosure
Disclosure 002
http://www.takaakiitoh.com/

Takaaki Itoh a Inaki Villasante společně vyprodukovali asi jednu z nejlepších technodesek těchto dní! Maxák je jasným návratem k undergroundovému industriálnímu zvuku a lineární struktuře kompozice. Čtyři masivní „salámy“ rozvalí vše, co jim přijde do cesty! Inaki Villasante si udělal jméno už na Disclosure 1 a zde skvěle předvádí jaké neobjevené zákoutí má španělský sound. Hudebně se nedočkáte žádných velkých překvapení, ale publikum s touto deskou více než dost rozmasírujete. „Slovenský“ Japončík Takaaki Itoh také nezůstává pozadu a servíruje tu řádnou porci energie. Klasicky dynamické efekty a prvky dodávají tomuto kousku nespočet plusů a vyzdvihují Disclosure 2 nad dnešní běžný standard. Pokud tedy chcete vhodně vložit
investice do hodby a očekáváte, že jí budete pouštět na party, potom je toto Váš jasný favorit !

Hodnocení: 90%

Vex´D - Bombardment Of Saturn
Planet Mu 131
http://www.vexd.blogspot.com

Pro všechny příznivce nového stylu, zvaného Dubstep, je tady nový maxák formace Vex´D, která platí v těchto sférách za absolutní špičku! Ti z Vás, které už nebaví pouze přímočaré až tupé věci a chtějí ve svých setech „zlehka“ experimentovat, budou tímhle počinem potěšeni. Obě strany nového maxáku, tedy jak track „Bombardment Of Saturn“ i „Killing Floor“, mají celé původní a originální strukturu. Samozřejmě nechybí krkolomná rytmika a hluboké DnB basy. Aranže obstarávají poměkud lehčí samply, což má v kombinaci s těžkým spodkem výborný efekt. Nevím, kdo se v našich zeměpisných šířkách pokusí tenhle klenot aplikovat na party, ale pokud se to stane, věřte tomu, že si ještě dlouho budete pokládat otázku, cože to bylo ??
Pro všechny fandy Vex´D ještě uvádím, že právě remixovali i na labelu Hot Flush Recordings.

Hodnocení: 95%

Various Artists - Pro-Jex Classics Volume 3
Pro-Jex Classics 003
http://www.victoria-music.com

Série nejpovedenějších a nejoblíbenějších tracků vydaných na kultovním labelu Pro-Jex pokračuje jeho třetím dílem v čele s kousky od producentů, jako jsou: Dj Rush, Dj Urban a a také legendární Charlie Hall. Především starší počiny krále hardtechna – Dj Rushe si také dnes najdou své příznivce a místečko ve většině soukromých hudebních archivů. Deskou, jako kdyby to bylo dnes, prodýchává vliv pradávného fenoménu, zvaného Detroit. Jedná se vlastně o jakousi retrospektivní kompilaci z toho nejlepšího, co onen label pamatuje. Asi je zbytečné nadále se tu rozepisovat, protože kdo jednou tomuto stylu přišel na chuť, pak ho musí milovat dodnes. Minimálně si tímhle kouskem oživíte vzpomínky a mnohým se jistě zasteskne po té době, kdy všechny lidi na scéně spojovala společná věc - nadšení a zábava.

Hodnocení: 85%


Recenzované tituly zakoupíte v prodejně Nula2.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016